måndag 9 april 2012

Rödbetsbiffar med mandelpotatis

I Sverige har vi nog ett av världens godaste vatten, direkt i våra kranar.
Gislaveds vatten kom på tredje plats i en tävling om smakrikaste vattnet bland Sveriges kommuner för något år sedan.
Ändå köper vi enorma mängder med buteljerat vatten varje år. Ett stort slöseri med både vår hushållsekonomi och vår gemensamma miljö.
Vägra köp vatten när du har så underbart gott vatten gratis i din kran!

Rödbetsbiffar med mandelpotatis
Dessa biffar är vansinnigt goda, och tänk att slippa äta ett intelligent, trevligt, medkännande djur.

4 pers
6-7 medelstora rödbetor
1 stor gul lök
1-2 dl hackade örter tex basilika, persilja, timjan
2-3 msk dijonsenap
1 msk finhackad kapris
3 msk ströbröd (jag hade inget hemma det fick bli polenta istället)
2 klyftor vitlök
½ tsk grönpeppar
2 ägg

1. Hacka löken och stek mjuk på svag värme.
2. Riv rödbetorna grovt och stek ihop med löken.
3. Blanda alla ingredienser, smeten blir rätt lös, och stek dem på medelvärme.

Mandelpotatis
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta potatisen, dela dem i klyftor, lägg på plåt, häll raspolja över och strö på rosmarin.
3. Baka dem i ugn i ca 25 minuter.

Fetaoströra
1. Blanda mosad fetaost med creme fraiche.
2. Salta och peppra, KLART!

Avocadoröra
1. Mosa avocado.
2.Blanda med lite creme fraiche, salta och peppra. KLART!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar