onsdag 30 november 2011

Supergoda Zucchinimunkar med ananassalsa

Japp det är ett stort projekt jag har tagit  mig an.
Märker det när jag är måste fotografera  alla momenten i tillagningen. Tar lite längre tid, men är faktiskt riktigt roligt.
I helgen har både Lisa och Anders varit engagerade i hur fotona ska tas. Kul att vi hjälps åt!
Hoppas ni kan njuta av både bilderna och sedan av maten, om du väljer att laga något av mina förslag.
Idag blir det:

Zucchinimunkar med ananassalsa och en god sallad.
Det är Karin Fransson på Hotell Borgholm som är upphovskvinna till munkarna.

Till 4 personer
1 kg zucchini
2 mindre lökar
150gr fetaost
1-2 dl vetemjöl eler majsmjöl
3 ägg
2 buntar dill eller 1 pkt frusen dill
salt, peppar
en nypa socker
olivolja + lite smör till stekningen

1. Riv zucchinin grovt, salta lite lätt och låt dem rinna av i ett durkslag i 15 minuter.

2. Hacka löken och dillen fint.
3. Tryck ut vattnet ur zucchinistrimlorna.
4. Blanda dem med äggen, riven fetaost, dillen, löken och sist vetemjölet. Det gör inget om smeten känns tunn.

5. Krydda efter eget tycke med salt, peppar och socker.
6. Stek dem i plättjärn, då rinner smeten inte ut och med mindre mjöl i smeten görs munkarna riktigt fluffuga.

Ananasalsa
1 halv färsk ananas
1 röd chili
körsbärstomater

1. Hacka alla ingredienser till den storlek du föredrar.
2. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Dagens sallad
1. Blanda ruccola, små rödbetsblad på en tallrik.
2. Skiva päron och lägg på snyggt.
3. Strö över pumpafrön.
4. Avsluta med lite citonsaft och olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar