tisdag 18 september 2012

Lingonmousse med muslikrisp och stekta äppeltärningar

Visste ni att ett kilo nötkött motsvarar 25 mils bilkörning i utsläpp.
Den som äter vegetariskt kan äta minst 10 luncher för samma mängd koldioxidutsläpp som en köttlunch orsakar.
Har denna sommar  haft pippi på den superenkla chokladmoussen som jag skrivit om tidigare.
Nu har jag gjort en annan variant på den. Denna gång har jag  använt mig av lingon.
Jag och Anders har i höst varit som tokiga i att plocka lingon. Det finns ju så mycket av dem i år.
Man kan ju inte bara lämna dem att förgås i skogen.

Lingonmousse med muslikrisp och stekta äppeltärningar
Rårörda lingon
Turkisk yoghurt (ekologisk)
Hemlagad musli (eller en god köpemusli)
Tärnat äpple (låt skalet sitta kvar)
smör
kanel och socker

1. Blanda ihop turkisk yoghurt med rärörda lingon efter din egen smak och så mycket som du behöver.
2. Lägg i portionsformar och låt stå kallt minst ½ timme.
3. Stek äpplena i smör, socker och kanel, också detta efter hur du vill att det ska smaka.
4. Strö den krispiga musli över lingonmoussen och lägg sen de varma äpplena över.
5. Njuuuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar