tisdag 11 september 2012

Auberginehalvor fyllda med tomat, oliver och kapris

Har varit på semester i Kroatien, därav ingen uppdatering av min blogg. Men nu har dottern varit på mig att jag måste skriva igen.Här får ni Paolo Robertos recept på auberginehalvor.

Att hitta bra vegetariska recept är inte svårt, det finns massor av dem.
Varför är det då så svårt att hitta riktigt god vegetarisk mat ute?
Trenden är nu att det är vegeterianen i sällskapet som väljer krog och har man ingen god vegetarisk mat så kommer inte resten av sällskapet heller.
Vi blir fler och fler vegeterianer som sätter vår prägel i sällskapen.

Auberginehalvor fyllda med tomat, oliver och kapris
4 pers
4 medelstora auberginer
5 msk olivolja till stekning
4 hela vitlöksklyftor
16 körsbärstomater (eller 3 stora Brandy Wine tomater, har odlat dessa i år, de är så goda)
4 tsk kapris
16 urkärnade oliver
salt, svartpeppar
2 msk strimlad basilika

1. Skölj och dela auberginerna på längden, salta på dem, låt dem ligga och dra ur vätska i en halvtimme. Skölj och torka av dem.
2. Gröp ur fruktköttet till ca 1 cm från skalet, skär fruktköttet i små bitar.
3. Värm upp 3 msk olivolja i en stekpanna med 2 vitlöksklyftor. Låt klyftorna fräsa i ett par minuter, ta sedan upp dem och kasta dem(eller ät upp dem).
4. Lägg auberginehalvorna med köttsidan ned i stekpannan och stek dem till de blir mjuka (går också bra att göra i ugn).
5. Fräs de hackade auberginebitarna i olivolja ett par minuter, lägg dem sedan på ett fat.
6. Använd återigen samma stekpanna, ny olivolja och 2 vitlöksklyftor som får fräsa någon minut.
Lägg sen i aubergineköttet, oliverna, tomaterna och kaprisen. Låt fräsa några minuter.
7. Fyll sen auberginehalvorna med röran, strö över hackad basilika och servera genast. Mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar