söndag 27 januari 2013

Ricottagnocchi

Nytt År och nya möjligheter till att ändra på tex vår energianvändning.
Fick i dagarna en tidning från Naturskyddsföreningen som riktade sig till högstadieungdomar, den handlar om vår energianvändning.
Vad mycket vi kan göra för att spara el, tex göra som pingvinpapporna när de ruvar ägg:
Vi ställer oss tätt, tätt... cirkulerar hela tiden sakta så att de som står ytterst i ringen kommer in i mitten och vice versa. Innerst i ringen blir det riktigt varmt så där kan man inte va så länge, men det måste kännas rätt mysigt att vara så omsvärmad.
Om vi gör detta i tre månader och inte äter något, vi jobbar inte heller, så kommer vi som bonus att gå ner ca 40% av vår vikt.


Men vi som inte vill gå ner så mycket och inte heller vara lediga kan äta denna goda ricotta gnocchin:

Ricottagnocchi
4 portioner

300g ricotta
1½dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta skalad och krossad
2 stora äggulor
havssalt och nymalen svartpeppar
en gnutta nyriven muskot

200g goda körsbärstomater, delade i halvor
2 tsk torkad chili
2 msk olivolja
en näve färsk basilika,riven
parmesan, riven att servera till

1. Blanda riccotan, vitlöken, äggen, vetemjölet och kryddorna i en skål.

2. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord.
3. Rulla degen till en längd av samma storlek som lillfingret. Skär 2 cm stora bitar.

4. Koka gnocchin i omgångar i kokande, saltat vatten. När gnocchin flyter upp lägger man dem i en sil och sköljer snabbt med kallt vatten.
5. Stek dem i stekpanna med körsbärstomater, torkad chili och olivolja. Servera med riven basilika och parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar