torsdag 31 januari 2013

Rostade grönsaker med matvete och saffranssmörsås

Spännande med Livsmedelsverket som vill ha skatt på kött. Jag håller med dem: vill folk äta kött så ska de betala för den miljöförstöring det innebär.
Här i Sverige märker vi ännu inte så mycket av miljöförstöringen, men en stor del av världen gör det redan. Vi får också dra vårt strå till stacken och betala vår del av notan.

Nu får ni ett mycket lättlagat och supergott recept på:


Rostade grönsaker med matvete och saffranssmörsås
4 portioner
matvete
olika sorters rotfrukter(palsternacka, gulbetor, morötter, rotselleri mm.)
2 sharonfrukter
½ paket saffran
1 msk kokhett vatten
100g rumsvarmt smör
½ tsk dragon
citronsaft

1. Koka matvete enl förpackningen.
2. Skala, skiva de rotfrukter du tycker om, lägg dem på en plåt med rapsolja, blanda runt och in i ugnen på 175 grader. ta ut när de fått färg och är mjuka.
3. Lös upp saffranen i kokhett vatten, klicka ner smöret (som ska vara rumsvarmt). droppa i lite citron och dragonen.
4. Vispa smöret tills det nästan smält, men inte helt för då blir det inte lika lyckat.

5. Servera den pösiga och knallgula såsen direkt ovanpå matvetet och rotfrukterna.
6. Jag skär kärna lite sharon i bitar och förgyller måltiden med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar