söndag 10 februari 2013

Pasta med sparris och mascarpone

Nu är det dags att beställa vårens fröer. Jag kommer absolut att beställa frö av tomaten Brandy Wine, har faktiskt aldrig ätit en så god bifftomat innan.
I väntan på alla primörer njuter vi av de goda rotfrukterna som finns. Det är gott och miljömässigt bra att äta efter säsong.
Om några månader kan man köpa den färska svenska sparrisen och bara njuta. Men igår blev vi så sugna på detta recept och köpte faktiskt utomlands-odlad sparris. Även solen har sina fläckar!


Pasta med sparris och mascarpone
4 portioner
2 små schalottenlökar
1 bunt sparris
1 msk smör
vitt vin
1 pkt mascarponeost, 250g
salt och peppar
saft och skal från en ekologisk citron
persilja

1. tag väck de nedersta 5 cm av sparris (så slipper ni det träiga).
2. Skala och skiva schalottenlöken, stek i lite smör i en kastrull (får inte ta färg)
3. Lägg sedan i sparrisen och låt löken och sparrisen svettas i ca 5 min.
4. Slå på vin så att det täcker löken och sparrisen, låt puttra försiktigt i ca 5 minuter.
5. Avsluta med att tillsätta osten, citronsaften, salt och peppar.
6. Koka pastan och blanda med såsen.
7. Strö över rivet citronskal och persilja, njut!

Till detta gjorde jag en:


Sallad på fänkål, blodapelsin och ädelostmousse (Bilden visar inte hur god den är)

1 st fänkål
2 blodapelsiner
ädelost
creme fraiche

1. Skiva fänkålen tunt och stek i lite smör och olja tills den blir riktigt mjuk.
2. Skala blodapelsinen och skiva den tunt.
3. Mosa ädelosten och blanda med creme fraiche, smaka dig fram till den konsistens och smak du gillar.
4. Lägg upp snyggt på tallrikar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar