torsdag 26 januari 2012

Saffranspasta med bräserade rödbetor

Tänkvärt:
Om vi en vacker dag skulle träffa på en livsform som var starkare och intelligentare än vår egen och den betraktade oss som vi betraktar fisk, vilka argument skulle vi då ta till för att slippa bli uppätna?

Dagens vegetariska måltid har jag tagit från Karin Fransson. Hon är en av mina gurus inom matlagningen. Hon arbetar verkligen med hur maten smakar och hur det ser ut.
Denna rätt är en riktig höjdare tycker vi. Kom ihåg att fräsa fänkålen riktigt mjuk, för då smakar den ljuvligt.

Saffranspasta med bräserade rödbetor 


6 portioner
1 pkt spagetti
1 fänkål
1 gul lök skalad
3 vitlöksklyftor skalade och finhackade
1 msk fänkålsfrö, stötts
3 msk sultanrussin
1 msk honung
1 kuvert saffran
1 dl grönsaksbuljong
olivolja+lite smör
Garnering
1 dl rostade pinjenötter
Smulad feta eller getost

Bräserade rödbetor
3 kokta rödbetor
1 msk finhackad rosmarin
1 klick smör
salt och peppar


1.Hacka fänkålen och löken i mindre bitar och fräs i smör, det ska inte få färg bara bli mjukt och genomskinligt.
2. Tillsätt saffran och honung, fräs lite till.
3. Häll i buljong och russin. Låt puttra sakta tills fänkålen känns mjuk och nästan all buljongen kokat bort.
4. Koka samtidigt spagettin al dente.
5. Gör rödbetsfräset, stek bitar av de kokta rödbetorna med rosmarin, salta och peppra.
6. Blanda saffransröran med spagettin, lägg upp på tallrikar och placera rödbetorna överst.
7. Strö över rostade grovhackade pinjenötter och getosten (eller fetaosten).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar