måndag 23 september 2013

Karin Franssons underbara morotsbiffar

Tänk om vi skulle betala rätt pris för alla varor vi köper. Vi måste då betala för miljöförstöringen som varan ger upphov till, sjukvården som behövs för de som producerar varan (tex alla människor som får sina liv förstörda av bekämpningsmedel) även alla naturkatastrofer som beror på hur varan har producerats.
Då skulle de ekologiska produkterna vara de enda som vi hade råd att köpa och tänk så bra det skulle bli för vårt samhälle som skulle kunna lägga sina pengar på friskvård, äldreomsorg och skola istället.
TÅNK OM!!

Efter en underbar vandring i vår oförstörda? fjällnatur åt Anders och jag dessa goda morotsbiffar ihop med egenodlade bönor och en tomatsalsa

Morotsbiffar 
2pers
3 stora morötter 
1/2 gul lök
2msk hackad persilja
1ägg
Salt och peppar
Panko ströbröd

1. Riv en morot grovt de andra river du fint.

2. Finhacka löken och persiljan.
3. Blanda alla ingredienser utom ströbrödet, smeten blir lös.
4. Häll upp Panko-ströbrödet ( använd inte vanligt ströbröd, det blir så krispigt med Panko) i en tallrik.
5. Gör små biffar som du vänder i ströbrödet, stek dem i smör blandat med rapsolja.
6. Lägg dem på ett fat och sätt in dem i 200 graders ugn i 6-7 minuter, de sväller då upp lite och blir pösiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar