måndag 23 september 2013

Italienska mangoldgnudi

Det sägs att vi måste konsumera för att hjulen ska snurra.
Men det är ingen som säger att man faktiskt kan konsumera på olika sätt. 
Tänk om vi bara köpte varor som tar lite mer tid att göra och där vi betalar för miljöbelastningen. De är då naturligtvis dyrare men vi betalar för en vara där vi tar ansvar för jordens miljö och människors arbetsmiljö. Då behöver vi inte konsumera allt skräp som tynger ner oss.

Dessa mangoldgnudi åt vi i våras på en liten mysig krog i Rom. Mycket goda och realtivt lätta att göra.

Italienska mangoldgnudi 
Ett stort knippe mangold 
250 g ricotta
1-2dl durumvetemjöl
Salt och peppar

1. Förväll mangolden i lättsaltat vatten.

2. Krama ur all vätska och finhacka sen mangolden.
3. Blanda ricottan, mangolden och durumvetemjölet till en deg som du kan rulla små bollar av. Känn dig fram till hur mycket mjöl du behöver, bollar ska vara fasta.

4. Koka gnudin i lättsaltat vatten, de är klara när de flyter upp.
5. Servera med salviabrynt smör och ugnsstekta tomater. En riktig njutning!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar