söndag 18 december 2011

Spagetti Carbonara á la Sävås

Varför är det som att få ett Kinderegg när man blir vegeterian?
Jo, det är tre saker i ett.
För det första så har det stor betydelse för vår miljö att man blir vegeterian.
För det andra så blir djuren glada.
För det tredje så mår ens kropp så mycket bättre.
Och för det fjärde så slipper man sitt dåliga samvete som hela tiden ligger där och gnager och säger att man bör ta sitt ansvar för hur fler mår än man själv.
Oj, det blev visst fyra saker, ännu bättre än ett Kinderegg.

Idag får ni tips på världens godaste Spagetti Carbonara.
Salladen som jag serverar till åt vi som tapas i södra Spanien i höstas.

Spagetti Carbonara (kolhandlarens spagetti):
4 pers
2 zucchini
3 stora gula lökar (går bra med det man har rödlök, purjolök etc.)
4 äggulor
2-3 dl grädde
salt, nymalen svartpeppar
spagetti

1. Stek löken och zucchinin mjuka, krydda med torkad dragon.
2. Koka så mycket spagetti som du tror går åt (alltid lika svårt).
3. Blanda äggulorna med grädde, slå på det på den kokta, väl avrunna, varma spagettin, rör om snabbt. Det ska bli krämigt.
4. Lägg en portion spagetti på tallriken, toppa med den stekta zucchini och lök.
5. Servera med riven parmesan och rikligt med svartpeppar.
6. Denna rätt går riktigt fort att laga till, kan vara skönt en dag när man kommer hem sent från jobbet.

Sallad från Frigilliana.
Blandsallat
2 Avokado
2 Röda grapefrukt

1. Bottna portionsskålar med salladen.
2. Lägg i skivor av grapefrukten och tärnad avocado.
3. Avsluta med olivolja och mosad avokado smaksatt med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar