onsdag 8 februari 2012

Rårakor av broccolistammar

Vilken glädje det har varit att sitta och titta i frökataloger och sen beställa.
Runåbergs Fröer har massor av ekologiska frö. Har beställt Brandywine tomaten som bla Stefan Sundström älskar. Ska bli spännande att få smaka dem. Till helgen sår jag årets första fröer.

Dagens recept är en snabb, ekonomisk och god vardagsrätt, ser kanske inte så mycket ut men smaken är fantastisk.
När man använder broccoli brukar man slänga stammarna. Gör inte det! Riv ner dem och gör rårakor av dem, istället för potatis.

Rårakor av broccolistammar

4 broccolistammar, grovrivna
2 ägg
1 näve grovriven smakrik ost
 lite finstrimlad purjolök
salt, peppar

1. Blanda allt väl

2. Stek rårakor i smör och olja.

Till detta valde jag att råsteka potatis och rödbetor i ugn på 200 grader tills de ser färdiga ut ca 20 min.
Köper du ekologiska potatis och rödbetor behöver du inte skala dem, skär dem i skivor med skalet på.

Gjorde sen en créme på rivet limeskal, saften av en halv lime och 1 burk créme fraiche, samt lite salt och peppar.
Enkelt och supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar