tisdag 14 februari 2012

Smidig kvällsmat: äggröra med stekt squash

Läste i DN att jag tillhör en liten minoritet i Sverige. Vi är nämligen bara 8% som veckoplanerar våra middagar.
De verkar som om de flesta på vägen hem kommer  på att man behöver nog äta denna dag också.
Jag rekommenderar verkligen att veckoplanera, fördelarna är många:
man får äta alla de där goda middagarna som man har sett i recept man tänkt tillaga,
man behöver bara lägga en kväll på att handla ingredienserna,
och sen går det fort att tillaga maten då allt finns hemma.
Är man smart lägger man fram receptet så att den som kommer hem först kan börja med en gång, och det behöver ju nödvändigtvis inte vara den som är planeraren.

Denna rätt fungerar faktiskt också för den som inte är så duktig på att planera:

Äggröra med stekt squash:
4 pers

8 ekologiska ägg
4 msk vatten (vill du göra det lite lyxigare byt ut vattnet mot grädde)
smör
2 squash
rosmarin (helst färsk)

1. Vispa äggen lite lätt med vatten, salta och peppra efter behag.
2. Stek squashen med rosmarin tills den har fått färg och är mjuk.
3. Smält smör på svag värme och häll i äggen, rör runt tills det har blivit krämigt, häll upp på tallriken och ät omedelbart.

Tillagningen tar inte mer än 15 minuter, en kvart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar